Marieke Berghuis

onderzoeks- en adviesbureau voor het sociaal domein en het fysiek domein

Werkwijze


Creatieve oplossingen binnen de afgesproken tijd. Kort gezegd is dat wat u van ons kan verwachten. In korte tijd levert Bureau Berghuis goed onderbouwde onderzoeken, strategische beleidsadviezen, tot de verbeelding sprekende projecten en beleidsnota’s. Daardoor heeft deze werkwijze heeft ertoe geleid dat een groot aantal van onze lokale projecten landelijke navolging heeft gekregen.

Het voorstel

Na een oriënterend gesprek brengen wij een voorstel uit voor een onderzoek, project of advies. Hierin staat een duidelijke omschrijving van uw vragen en een scherpe formulering van de doelstellingen en de werkwijze. Ook staat hier een gespecificeerde begroting en realistische planning in. Na de bespreking van het voorstel maken we met u afspraken over de definitieve invulling. Daarom weet u precies waar u aan toe bent, als u besluit met ons in zee te gaan.

Bureau Berghuis werkt:

  • Resultaatgericht
  • Betrokken
  • Betrouwbaar
  • Creatief
  • Binnen de afgesproken tijd

De uitvoering

Tijdens de uitvoering van het onderzoek of project vindt er regelmatig overleg plaats met de opdrachtgever. Hierdoor blijft u op de hoogte van de voortgang van het project of onderzoek. Eventuele bijeenkomsten en conferenties bereiden we zeer goed voor, zodat ze  veel rendement en draagvlak opleveren. Want deskundigheid en onafhankelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Bureau Berghuis kan ook een combinatie van diensten aanbieden. U kunt hierbij denken aan een combinatie van onderzoek en projectmanagement of onderzoek en beleidsadvies. Kortom, wij ontwikkelen constructieve samenwerkingsverbanden en innovatieve, spraakmakende projecten.

Het vervolg

Een onderzoek of project staat niet op zich, maar is meestal onderdeel van een groter geheel. Voor het vervolg van het proces kunt u ook bij ons terecht. Bureau Berghuis werkt overzichtelijk, creëert betrokkenheid bij het proces en draagvlak voor implementatie. Onze rapporten en adviezen zijn prettig leesbaar en goed onderbouwd. Daardoor hebben al vele opdrachtgevers van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

Portfolio en brochure

Meer informatie over verschillende projecten en werkwijzen vindt u in de portfolio en in deze brochure (pdf).